Huisregels

1. Betreden van het trainingsveld is op eigen risico.

2. De minimale leeftijd voor de cursist is 16 jaar.

3. Graag vooraf aangeven aan de instructeur of er bepaalde handelingen niet door u kunnen worden uitgevoerd door bijvoorbeeld een handicap, zodat wij de oefeningen voor u aan kunnen passen.

4. Goede kleding en schoeisel wordt aanbevolen.

5. Er wordt getraind met een 1.80 of 2.00 meter lijn en deze zijn het liefst van leer. Puppy lijnen, flexie lijnen en metalen lijnen zijn dus niet toegestaan.
Op advies van de trainer kan een correctieketting geadviseerd worden.

6. Tijdens de trainingen worden de honden beloond door middel van voer, een balletje of een speeltje.

7. Tijdens de training willen wij graag de aandacht van de cursist. Dit houdt in dat als er volwassenen of kinderen mee komen en willen kijken, dat zij van harte welkom zijn, met het verzoek rustig aan de kant te blijven staan. Geen spelende kinderen, in verband met afleiding voor de honden.

8. Honden dienen te allen tijde aangelijnd te zijn, mits anders voorgeschreven door de instructeur.

9. Bij ons mogen de honden niet geschopt en geslagen worden!

10. Hondenpoep dient door de begeleider zelf opgeruimd te worden.

11. Gelieve de hond voor de training niet te voeren; dit in verband met de kans op een maagdraaiing en honden werken beter met een lege maag.

12. Loopse teven zijn hormonaal actief en zijn daardoor moeilijk trainingsvatbaar. Bovendien reageren reuen altijd op de feromonen van een loopse teef en ook deze zijn dan moeilijk te trainen. Om die redenen willen wij geen loopse teven op het terrein. U hebt uiteraard de mogelijkheid om zelf te komen, dit geldt als een deelgenomen les.

13. Wanneer u om welke reden dan ook de training niet kunt volgen, verzoeken wij u deze af te zeggen bij de instructeur van uw groep.

14. Als uw hond ziek is, kunt u als u daar belangstelling voor heeft de training volgen zonder hond.

 

Wij hopen u door middel van deze huisregels op de hoogte hebben kunnen stellen van
onze doelstelling en werkwijze.